Πρακτική και Φυσική Αντιμετώπιση της Αϋπνίας

 Η αϋπνία είναι μια απογοητευτική κατάσταση. Θα μπορούσε να θέσει την υγεία σας σε κίνδυνο και ίσως να σας κοστίσει τη ζωή σας εάν εξελιχθεί σε μια πιο σοβαρή κατάσταση.

Η αδυναμία να αποκοιμηθεί είναι ένα πρωταρχικό σύμπτωμα της αϋπνίας, μιας διαταραχής ύπνου. Τα άτομα με αϋπνία έχουν γενικά ανήσυχο, κατακερματισμένο ύπνο ακόμα και όταν τελικά αποκοιμιούνται. Σε σοβαρές περιπτώσεις, ο ασθενής ξυπνούσε μία φορά κάθε ώρα.

Αντί να νιώθει αναζωογονημένος και γεμάτος ενέργεια όταν ξυπνάει, νιώθει πιο εξαντλημένος και νωθρός από ποτέ. Ως αποτέλεσμα, οι αϋπνίες είναι πιο πιθανό να εμπλακούν σε τροχαία ατυχήματα, να κάνουν γκάφες στη δουλειά ή στο σχολείο λόγω λήθης ή έλλειψης εστίασης και να έχουν αρνητικές σχέσεις με τους ανθρώπους όλη την ημέρα.

Ο ύπνος είναι η πρωταρχική στιγμή που το σώμα μας μπορεί να επανορθώσει και να αναζωογονηθεί. Η βλάβη που προκαλείται στο δέρμα, τα οστά και τους μύες μας κατά τη διάρκεια της ημέρας επιδιορθώνεται και αναγεννάται. Έτσι, εάν δεν κοιμόμαστε επαρκώς και ξεκούραστο, πιθανότατα θα νιώθουμε εξίσου εξαντλημένοι όταν τελικά σηκωθούμε. Εάν θέλετε να μείνετε μακριά από αυτή την κατάσταση, μπορείτε να επιλέξετε modafinil ελλάδα από modafinil φαρμακειο.

Πολλές εξωτερικές αλλά και εσωτερικές μεταβλητές συμβάλλουν στην αϋπνία. Οι ειδικοί στην ιατρική του ύπνου ερευνούν εξαντλητικά για να προσδιορίσουν τις βασικές αιτίες της αϋπνίας των ασθενών τους. Μόλις αναγνωριστεί η υποκείμενη αιτία ή τα αίτια μιας διαταραχής ύπνου, η θεραπεία από την άποψη της modafinil αγορα ή provigil ελλαδα είναι πιθανό να είναι επιτυχής, σύμφωνα με την έρευνά τους.

Στις περισσότερες περιπτώσεις, ένας γιατρός θα εξετάσει τα ακόλουθα τρία κριτήρια πριν συνταγογραφήσει μια θεραπεία για την αϋπνία:

  •         Πόσο καιρό είχατε αϋπνία (είτε ήταν μερικές νύχτες είτε μερικούς μήνες).
  •         Πιθανοί λόγοι
  •         Η ηλικία σας και η γενική κατάσταση της υγείας σας

Ακολουθούν ορισμένες πιθανές θεραπείες για την αϋπνία:

Το να εμπιστευτείτε ότι ο χρόνος θα θεραπεύσει τη βραχυπρόθεσμη αϋπνία σας που προκαλείται από πράγματα όπως το jet lag ή οι νυχτερινές βάρδιες. Όταν μια αλλαγή στον κύκλο ύπνου-εγρήγορσης ευθύνεται για την αϋπνία σας, το μόνο που μπορείτε να κάνετε είναι να περιμένετε μέχρι να επαναρυθμιστεί το εσωτερικό σας ρολόι και να επιστρέψετε στη συνηθισμένη σας ρουτίνα.

Ανάπτυξη υγιών προτύπων ύπνου

  •         Διατηρήστε ένα σταθερό πρόγραμμα ύπνου-αφύπνισης πηγαίνοντας για ύπνο και ξυπνώντας τις ίδιες ώρες καθημερινά.
  •         Μην πίνετε αλκοόλ, μην καπνίζετε τσιγάρα ή καταναλώνετε καφεΐνη τις ώρες πριν τον ύπνο.
  •         Μην γυμνάζεστε πολύ σκληρά ακριβώς πριν τον ύπνο. Μια καλή ώρα για γυμναστική είναι έξι ώρες πριν τον ύπνο.
  •         Μην τρώτε ένα μεγάλο γεύμα εντός δύο ωρών από την ώρα του ύπνου.
  •         Βεβαιωθείτε ότι το δωμάτιο είναι σκοτεινό, χωρίς θόρυβο και σε κατάλληλη θερμοκρασία κλείνοντας την πόρτα ή κλείνοντας τυχόν ηλεκτρονικά.

Εάν προσπαθείτε να κοιμηθείτε για 20 λεπτά χωρίς επιτυχία, σταματήστε να γυρνάτε και να πετάτε. Φύγε από εδώ και κάνε κάτι που θα σε κουράσει για να κοιμηθείς. Επιστρέψτε στο κρεβάτι εάν είστε κουρασμένοι.

Ωστόσο, όταν η συμπεριφορική θεραπεία,modafinil χωρις συνταγη και η θεραπεία για οποιοδήποτε από τα υποκείμενα ιατρικά ζητήματα που προκάλεσαν την αϋπνία αντιμετωπίζονται όλα μαζί, περίπου το 85 τοις εκατό των ανθρώπων θεραπεύονται.

Comments

Popular posts from this blog

Πράγματα Που Πρέπει Να Γνωρίζετε Πριν Χρησιμοποιήσετε Μοδαφινίλη

Meer Weten Over Modafinil Provigil En Zijn Goedgekeurde Medische Toepassingen

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για να ξεκινήσετε με τη μοδαφινίλη.